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“ ‘When the Constitution prescribes the manner in which a thing shall
be done or a fact ascertained by implication, it prohibits the Legislature
from by statute providing a different manner—the one prescribed in
the Constitution is exclusive of all other modes,” ”

In my opinion your stated question must be answered in the negative
* because action by the legislature to accomplish the purpose contemplated
by your question would violate Article VI, Section 24 of the Constitution
of 1963 and therefore void.
FRANK J. KELLEY,
Attorney General.
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NEWSPAPER: Qualifications for publishing of legal notices.

A newspaper which qualifies for the publication of legal notices is not de-
prived of its qualification as such by the practice of the publisher in com-
bining the news, editorial and advertising content published therein with
additional advertising in another publication under a different name, which
is distributed separately without charge to all boxholders in the community.

No. 4192 \ Deaemﬁer 16, 1963,

Mr. C. Homer Miel
Prosecuting Attorney
Montcalm County
Stanton, Michigan

You have requested my opinion as to whether a certain newspaper pub-
lished under the name “X News” in a city in your county qualifies for the
publication of legal notices under RYA § 1461, as amended by Act No. 246,
P.A. 1963, and under Act No. 247, P.A. 1963. By RJA you refer to the
revised judicature act of 1961, being Act No. 236, P.A, 1961, as amended.?
Section 1461, as amended, defines the term “newspaper,” which definition
reads in pertinent part as follows:

“(1) The term ‘newspaper’ as used in the revised judicature act of
1961 shall be construed to refer only to a newspaper published in the
English language for the dissemination of local or transmitted news
and intelligence of a general character or for the dissemination of legal
news, which '

“(a) has a bona fide list of paying subscribers or has been published .
at not less than weekly intervals in the same community without inter-
ruption for at least 2 years, _

“(b) has been established, published, and circulated at not less than
weekly intervals without interruption for at least 1 year in the county
where the court is situated. * * *

“(c¢) annually averages at least 25% news and editorial content per

1 CLS. 1961 § 600.101 et seq, M.S.A. 1962 Rev. Vol. § 27A.101 et seq.
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issue. The term ‘mews and editorial ‘content’ for the purpose of this

section means any printed matter other than advertising.
gk % ”.

Act No. 247 contains a similar definition of a “newspaper” for the pur-
pose of publication of notices required by other statutes, aside from the
revised judicature act of 1961. Necessity for the adoption of Act No. 247
was occasioned by the limitations of the title of RIA.

You advise that “X News” is printed in the English language and dis-
seminates local news of a general character. Further, that the news and-
editorial content annually averages at least 25% per issue. This newspaper
has been published at weekly intervals and circulated in its local area with-
out interruption for four years.

The “X News” has a bona fide list of approximately 40 paid subscribers.
You point out that neither act specifies a minimum number of paid sub-
scribers.

Recital of the above facts evidences compliance with each of the require-
ments specified by the above-quoted statutory definition contained in Act
No. 246. Qualification under Act No. 247 to print notices required to be
published in a newspaper of general circulation in a given city, township
or village other than that in which it is published would, of course, be de-
pendent upon “X News” having been of general circulation therein for at
least one year, as'required by subparagraph (b) of that act.

You further advise that your question arises by reason of the practice
followed by the publisher in combining the news, editorial and advertising
content published 'in each issue of the “X News” with additional advertising
in a distinct and' separate publication entitled “X” which each week is
separately distributed free to all boxholders in the area by third class mail.
The “X” has news and editorial content of less than 25% and has no paid
subscribers.

I am in accord with your conclusion that the “X News” complies with
cach of the requirements enumerated in the above quoted statute for a
newspaper qualified to publish legal notices. The fact that the publisher
also publishes another paper which does not qualify and in which the same
news, editorial and advertising content is combined with additional adver-
tising does not deprive the “X News” of its qualification.

FRANK J. KFLLEY,
Attorney General.




