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of an old one.” * (citations omitted) Therefore, it is quite evident that

‘constructing’ referred to and encompassed the erection of new
facilities.”

“Maintenance” was excluded from the definition of “construction” in
Ferguson v Rochford, 84 Conn 202, 204; 79 A 177, 178 (1911), as follows:

“. .. The word ‘maintain’ as used in this statute does not mean
‘to provide or conmstruct,’ but means ‘to keep up, not to suffer to
fail or declire.” . . .”

Perhaps the most succinct distinction between the words “construct,”
“maintain” and “repair” was made by the court in Thompson v Bracken
County, 294 SW2d 943, 946 (Ky, 1956), wherein it was stated:
“In short, ‘improve’ and ‘construct’ mean to make better the original
status, while ‘maintain’ and ‘repair’ mean to preserve or remedy the
original condition. (citations omitted)”

Similar distinctions are found in Travelers Indemnity Co v Wilkes County,
102 Ga App 362; 116 SE2d 314 (1960); People v New York Central R Co,
397 Il 247; 73 NE2d 302 (1947); City & County of San Francisco v
San Mateo County, 17 Cal 24 814; 112 P2d 595 (1941); Cabell v City of
Portland, 153 Or 528; 57 P2d 1292 (1936).

Therefore, it is my opinion that the term “construction” as used in
section 18 of 1937 PA 240, supra, is to be accorded its common meaning
and does not encompass the repair or maintenance of public works.

FRANK J. KELLEY,

7 3 07 {/t [ Attorney General.
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You have requested my opinion on the following question:

If a board of education of a third class school district declines to
hold its election at the same time as the local city election, may the
people petition for a vote of the school electors on the question?

1955 PA 269; MCLA 340.1 et seq.; MSA 15.3001 et seq., is known as
the School Code of 1955.

In § 108 of the School Code of 1955, supra, the Legislature has directed
that the regular annual school election in each school district of the third
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class shall be held on the second Monday in June by the board. However,
pursuant to § 107 of the School Code of 1955, supra, the board of educa-
tion of a school district of the third class is empowered to:

*. . . determine whether the district shall hold its election at the tirne
of the city or village election. . . "1

The Legislature has imposed a duty upon the board of education of a third
class school district in § 109 of the School Code of 1955, supra, to call
special elections on receipt of the written request of not less than 10%
of the registered school electors of the district qualified to vote, but no special
election shall be called “unless the question to be voted on and decided there-
at may be decided by the qualified electors.” (Emphasis added.)

An examination of the provisions of the School Code of 1955, supra, fails
to reveal any authority in the qualified school electors of a school district
of the third class to decide whether the school district of the third class
shall hold its election at the time of the city or village election. On the
contrary, as has been demonstrated herein, the Legislature has conferred
such discretionary power upon the board of education of a school district
of the third class and it has not authorized the board of education of a
school district of the third class to share or divide the specific power to
determine the time of holding elections with the electors of the school
district.

It has been held that a statutory power once delegated by the Legislature
to a board of education of a school district cannot be redelegated by that
body to the school electors. Muehring v School District No. 31 of Stearns
Country, 28 NW2d 655 (Minn, 1947). Under such authority it is clear that,
the Legislature having delegated to the board of education of a school
district of the third class the discretionary power to determine whether school
elections shall be held at the time of city and village elections, the school
electors may not decide the question as provided for in § 109 of the School
Code of 1955, supra.

Therefore, it 13 my opinion that if a board of education of a third class
school district declines to hold its election at the time of the local city
election, the people may not petition for a vote of the school electors on
the question. If it is desirable that the people be permitted to vote on the
question, the Legislature should appropriately amend the provisions of the
School Code of 1955, supra, to empower them to do so.

FRANK J. KELLEY,
Attorney General.

1 Although OAG, 1965-1966, No 4411, p 21 (February 19, 1965) denied
the power of the board of education of a third class school district to hold its
election at same time as city election in 1966, the Legislature by 1965 PA 49
amended § 107 of the School Code of 19355, supra, and granted such power to
third class school district boards that previously held their election at same
time as the spring biennial election.




